رکورد تاریخی صادرات سوخت آمریکا

صادرات فرآورده‌های نفتی آمریکا در شش ماه نخست سال ۲۰۲۲، به میزان ۱۱ درصد رشد کرد که سریع‌ترین روند در پنج سال گذشته بود و به رکورد شش میلیون بشکه در روز رسید.

به گزارش تحریریه، آمار صادرات نیمه اول سال ۲۰۲۲، بالاترین آمار ماهانه ثبت شده توسط اداره اطلاعات انرژی آمریکا از سال ۱۹۷۳ به این طرف است و صادرات نفت کوره و سوخت‌هایی مانند پروپان، بیشترین حجم را داشته‌اند.

صادرات بنزین آمریکا در نیمه اول سال میلادی جاری، به میزان ۱۱ درصد رشد کرد و به ۹۱۰ هزار بشکه در روز رسید و صادرات سوخت جت در همین مدت، بیش از دو برابر شد.

رشد تقاضای جهانی برای فرآورده‌های نفتی، ذخایر اندک جهانی و تغییرات کریدورهای تجارت پس از آغاز جنگ روسیه در اوکراین، به افزایش ۱۹ درصدی صادرات فرآورده‌های نفتی آمریکا در فاصله ژانویه تا ژوئن منتهی شد.

با این حال، صادرات فرآورده‌های نفتی آمریکا به اروپا هنوز افزایش پیدا نکرده است زیرا ممنوعیت واردات دریابرد فرآورده‌های نفتی روسیه به این منطقه، تا فوریه سال ۲۰۲۳ اجرا نخواهد شد. اما آمار اداره اطلاعات انرژی آمریکا نشان می‌دهد آمریکای لاتین، بازار بسیار بزرگ و رو به رشدی برای صادرات سوخت آمریکا بوده است.

طبق گزارش اداره اطلاعات انرژی آمریکا، به دلیل این که تحریم‌های اتحادیه اروپا هنوز به اجرا گذاشته نشده‌اند، شاهد افزایش صادرات آمریکا به اروپا نبوده‌ایم و در عوض، صادرات به اروپا در نیمه اول سال ۲۰۲۲ به ۷۱ هزار بشکه در روز کاهش پیدا کرد و صادرات به آمریکای لاتین، به بیش از یک میلیون بشکه در روز افزایش یافت.

همزمان، دولت آمریکا مکررا از پالایشگاه‌های آمریکایی خواسته است صادرات سوخت را محدود کنند. جنیفر گرانهولم، وزیر انرژی آمریکا ماه گذشته نامه‌ای به هفت پالایشگر بزرگ آمریکا ارسال کرد که توسط روزنامه وال استریت ژورنال مشاهده شد. در این نامه آمده بود: با توجه به سطح تاریخی صادرات فرآورده‌های نفتی آمریکا، دوباره از شما می‌خواهم در کوتاه مدت، به ذخیره سازی در آمریکا به جای فروش ذخایر فعلی و افزایش بیشتر صادرات، متمرکز شوید.

در این بین، آمار وب سایت "گازبادی" نشان داد قیمت بنزین در آمریکا نسبت به هفته گذشته، ۳.۲ سنت افزایش پیدا کرده است که نخستین افزایش در ۱۴ هفته گذشته بوده است. میانگین ملی قیمت هر گالن بنزین در آمریکا، روز دوشنبه به ۳.۶۷ دلار رسید اما قیمت دیزل همچنان روند رو به کاهشی دارد.

بر اساس گزارش اویل پرایس، عامل افزایش قیمت روز دوشنبه، اختلال فعالیتهای پالایشگاهی و ذخایر اندک بوده است.

منبع: ایسنا

پایان/

۶ مهر ۱۴۰۱ - ۰۸:۰۰
کد خبر: 21921

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 3 + 9 =